‘Nincs kategorizálva’ kategória archívum

SOHARÓZA-JÁTÉKOK: workshop és koncert, 2014. április 5. és 6.

2014. március 26. szerda

Azt hiszed, közöd nincs a zenéhez? Azt mondta anno az ének-tanár Gizi néni, hogy kapa a hangod? Mi vagy te: GYÍK? Legyél inkább JÁTÉKOS! He?

Áprilisban te is részt vehetsz a Soharóza kísérleti kórus workshopján. Most minden néző egyben előadó is! A legfőbb alapszabály: hiba nincs. Az van, ami van.

Az interaktív workshop után exterpasszív koncertet ad a kórus maga. Szintén játékokból.

Időpont: 2014. április 5. (szombat) és 6. (vasárnap)

18 órától: workshop a Soharóza kórus és a közönség részvételével
20 órától: koncert a Soharóza kórus részvételével

Helyszín: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Grabó Stúdió (1027 Jurányi u. 1–3. IV. emelet)

Belépő (adomány):
a workshopra 1000 Ft
a koncertre 1000 Ft
mindkettőre 1500 Ft

A workshopon és a koncerten korhatár nélkül bárki részt vehet!
Szőnyegeken, matracokon fogunk járni, ezért a bejáratnál le kell majd venni a cipőt. Köszönjük a megértéseteket.

Facebook-esemény… katt!

A Soharóza-koncert és -workshop a Műhely Alapítvány támogatásával jött létre.

Soharóza-toborzó: férfi énekeseket keresünk

2014. március 22. szombat

Férfi énekeseket keresünk. Folyamatosan és szüntelenül. Itt jelentkezhetsz: soharozakorus@gmail.com

Részletek alább.

A SOHARÓZA kísérleti énekegyüttes új TENOR és BASSZUS énekeseket keres minden szólamába. Az ideális jelölt kedves, de vagány, bevállalós, ám alázatos, nyitott, ugyanakkor fegyelmezett. És FÉRFIHANGJA van.

Kottaolvasás vagy képzett hang nem feltétel, csak a magabiztos éneklés, nyitottság a hülyeségek iránt és elkötelezettség. Korhatár nincs. Heti 2 próbával kell számolni, kedd és péntek este 7-10 között, néhány havonta pedig egy-két hétvégi nap elfoglaltságot is igénylünk, tábor vagy intenzív próba gyanánt.

Ha érdekel, de előbb szeretnél jobban megismerkedni a zenénkkel, azoknak meghallgatásra ajánljuk imprós CD-nket, abból sok minden kiderül rólunk.

A felvételi egyszerű: megszervezünk egy találkozót a jelenkezővel és azzal a szólamunkkal, amibe jelentkezik, majd tartunk egy rövid, kb. fél órás közös próbát. Ez az alkalom talán elegendő ahhoz, hogy mindkét fél felmérje, kell-e ez neki.

Ha CD-t szeretnél (kb. 1500 Ft adományért cserébe), vagy netalántán máris jelentkeznél, itt megteheted:
soharozakorus@gmail.com

Ha téged mindez nem érdekel, de tudsz olyat, aki erre nagyon beizgulna, légyszíves küldd tovább neki ezt a felhívást. Köszönjük!

A Soharózások

METAMORFÓZIS: ISMÉTLÉS!

2013. november 27. szerda

Aki nem tudott bejutni a keddi doktori koncertre, cseppet se csüggedjen!
A koncertet megismételjük december 1-én, kiegészülve 2 új darabbal és egy karnaggyal!

A pontos cím és időpont:
OSA Archivum
1051 Budapest, Arany János u. 32.

December 1.

19:00 óra

Facebook esemény ITT

A DOKTORÁLÓ halasdóri MEGHÍVÓJA

2013. november 17. vasárnap

Kedves Soharóza Szerettei, Barátai, Kollégái, Érdeklődői, Követői!

A karnagyasszony arra gondolt, befejezi doktori tanulmányait a Zeneakadémián.

Óriási izgalomban készül erre: maga a Soharóza, az angyalhangú Városminor, és a hűbeletyűha! Aula kamarakórus.

A műsor izgi, furi, sokszínű, veszélyes…

A dátum a karnagyasszony Miksa fiának 1 éves születésnapja (jó kis ápropó): 2013. november 26. kedd, 19:30

A helyszín az egyik legjobb koncertterem jelenleg a városban: BMC Budapest Music Center (1093 Budapest, Mátyás utca 8.)

A belépő 1000 Ft. A jegyvásárlás részleteihez kattints IDE.

Lesz szép műsorfüzet magyarázó szövegekkel, hogy a Soharózás művészetünk (hülyeségünk) végre megértésre találtassék, ami ráadásul előre letölthető és elolvasható! Itt: MŰSORFÜZET.

Úgyhogy gyertek el, szurkoljatok, dobáljatok meg paradicsommal minket, ha túlzottan elkortárskodjuk a dolgokat (úgyis a Rubikra kenjük – a paradicsomot), bíztassátok a tanárokat, hogy járjanak nyitott füllel a világban, mert Kodály jófej volt ugyan, de Kodályan túl is van élet, ő is így szeretné.

A koncertnek lesz ismétlése, december 1-én, másik (kisebb) helyszínen. Kövessétek a részleteket a Soharóza honlapon vagy a Facebookon.

Ezennel meg vagytok hívva.

halasdr DLA (pre) és a soharóza SRAT

HAMIS VALLOMÁS

2013. november 13. szerda

Vajon a horrorfilmek forgatása közben a stáb tagjai is lerágják a körmüket félelmükben és álmatlanul forgolódva várják a lakókocsijukban, hogy lecsap rájuk a sorozatgyilkos? Vagy hülyére röhögik magukat és művérrel fröcskölik egymást a forgatás szüneteiben?

Mert mi a Hamis vallomás zenei anyagának próbáján e két véglet között ingadozunk. Főleg mert a Halas Dóri olyan hátborzongató zenét írt a tiszaeszlári vérvád peranyagainak szövegére. Az eredményt, ami egy furcsa zenei performansz, most egyetlenegyszer adjuk elő az OSA-ban, 2013. november 14-én csütörtökön este 7-kor, a Hamis vallomás című kiállítás megnyitóján. A kiállítás ideje alatt azonban bármikor megtekinthető a darabról készített videó, amit még tavasszal vettünk fel az OSA könyvtárában.
Kórusvezető: Halas Dóra
Szólisták: Bernáth Atom Tamás, Meszerics András, Jankó Dániel
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/504633089649877/

SOHARÓZA-VIKKEND A KULTÚRFÜRDŐBEN

2013. augusztus 24. szombat

Sok jó program lesz a HEKK* által szervezett idei Kultúrfürdőben (mert hát a halasdóri a művészeti vezető), de amit itt meg kell említenünk, az a Soharóza-vikkend, amikor is szinte egy egész hétvégét megtöltő programáradattal érkezünk különböző formáinkban. A programokról részletesebben lásd alant, csak most következzék a fenti csillagozás magyarázata, mert hát az is kell valahol.

* a Soharóza anyakórusából, a Halastóból avanzsált közhasznú egyesület a kortárs közösségi kultúráért (wow!), elnöke Eörsi Sári, a Soharóza vérbeli szopránja

1. SR: METAMORFÓZIS – legfrissebb anyagunk, rövid, ámde frappáns, a régizenét az újjal ötvöző kis előadáska

2013. szeptember 8. 17.00

Irgalmasok Veli Bej Fürdője (II. ker., Árpád fejedelem útja 7.)

A kórus tagjai két időbeli pólus közötti kapcsolódásokat vizsgálnak: a régizene akkori alkotóinak és hallgatóinak, illetve a mai kortárs kóruszene használóinak gondolkodásmódját vetik össze. Az eredmény egy-egy régizenei mű észrevétlen összekapcsolása a mai zenei felfogásunkkal, annak átértelmezése a mai fül számára, továbbá olyan 20. századi kórusművek interpretációja, melyek valamilyen módon régebbi korok alkotói elveit, gondolatait tartalmazzák.

2. SOHARÓZA-MOMENTÁN – A Momentán társulat imprós színházi estje a Soharóza imprós zenés kíséretében

2013. szeptember 7. 20.00

Öntödei múzeum  (II. ker., Bem József u. 20.)

A színházat improvizáló Momentán társulatot és a zenével-zajokkal-hangokkalmachináló Soharóza énekegyüttest idén összeeresztették az Ördögkatlanban. Ez fog újra megtörténni most a Kultúrfürdőben – csak éppen egészen máshogy. Új közönség, továbbgondolt együttműködés a színészek és a kórus között, de reméljük, ugyanannyi meglepetés és móka-kacagás. Momentán-Soharóza kísérlet 2.0 – legyetek ti az egerek. A narrátor régi jó barátunk: a Göttinger Pali.

3. Metamorfózis Fiataloknak – workshop a Parányi műhellyel és a gyerekekkel

2013. szeptember 8. 15.00

Irgalmasok Veli Bej Fürdője (II.ker., Árpád fejedelem útja 7.)

A Soharóza énekegyüttes egyik kedvenc programtípusa a  B.E.A.V.A.T.Á.S. Ilyenkor bepillantást engednek normálisnak nem minősíthető zenés játékaikba, azok játékszabályaiba. A dolgokat ugyanis sokszor jobb csinálni, mint kívülről nézni-hallgatni. És milyen jó sokan együtt csinálni! A legeslegkedvencebb program pedig ugyanez gyerekekkel.

Legújabb koncertanyaguk sem hangozhat el az idei Kultúrfürdőben anélkül, hogy ne létesülnének beavató állomások felnőtteknek, gyerekeknek, nagymamáknak, nagypapáknak egyaránt. Mindebben közreműködik a Parányi Műhely két Soharóza-közeli tagja, Rácz Nóri és Rácz Dóri, a sokoldalú kalandmesterek.

TOBORZÓ

2013. június 28. péntek

A SOHARÓZA kísérleti énekegyüttes augusztustól ÚJ TAGOKAT keres minden szólamába. Az ideális jelölt kedves, de vagány, bevállalós, ám alázatos, nyitott, ugyanakkor fegyelmezett.

Kottaolvasás vagy képzett hang nem feltétel, csak a magabiztos éneklés, nyitottság a hülyeségek iránt (a “minden zene” közhellyel élve) és a lelki-testi elkötelezettség. Sem alsó, sem felső korhatár nincs. Legrosszabb (legjobb?) esetben heti 2 próbával kell számolni, kedd és péntek este 7-10 között, néhány havonta pedig egy-két hétvégi nap tábor vagy intenzív próba gyanánt.

Ha valakit érdekel, de előbb szeretne jobban megismerkedni a zenénkkel, azoknak meghallgatásra ajánljuk imprós CD-nket, abból sok minden kiderül rólunk.

A felvételi egyszerű: megszervezünk egy találkozót a jelenkezővel és azzal a szólamunkkal, amibe jelentkezik, majd tartunk egy rövid, kb. fél órás közös próbát. Ez az alkalom talán elegendő ahhoz, hogy mindkét fél felmérje, kell-e ez neki. Ha mégsem kerülsz be közénk, ne búsulj, tudunk ajánlani más énekes közeget (Halas Dóri elkötelezettség nélküli projektjét, az AMŐBA-t).

Ha CD-t szeretnél (kb. 1500 Ft adományért cserébe), vagy netalántán máris jelentkeznél, itt megteheted:
Halas Dóri (zenei vezető): kishalas@gmail.com

Ha téged mindez nem érdekel, de tudsz olyat, aki erre nagyon beizgulna, légyszíves küldd tovább neki ezt a felhívást. Köszönjük!

A Soharózások

SR: Metamorfózis a Múzeumok Éjszakáján

2013. június 19. szerda

Június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján tartja a Soharóza kísérleti kórus új koncertsorozata, a Metamorfózis első „fejezetének” ősbemutatóját.

A Soharózát mindig nagyon érdekelte a régi és az új zene kapcsolata. Ezért most középkori és későreneszánsz kórusműveket adunk elő: X. Alfonz, Thomas Tomkins és Giaches de Wert többszólamú darabjait. Némelyikről azt képzeljük, hogy a maga korában olyan hatással volt közönségére, mint ma a popzene. Egyik-másik darabban figyelemre méltó korabeli komponista-eszközöket találtunk, ilyen például a madrigalizmus — a szavak értelmének megjelenítése a zenében –, mi pedig úgy gondoltuk, érdekes lenne ezt megfejelnünk egy kortárs szófestő technikával. A műsorunkon szereplő 20. századi művek, Matthew Harris, illetve Morten Lauridsen művei már maguktól is erősen kötődnek a régizenéhez és a régi korokhoz, de mi persze nem bírtuk ki, hogy ne értelmezzük egy kicsit újra őket.

A Múzeumok Éjszakáján két koncertünk is lesz: 19 órakor az óbudai Kassák Múzeumban, 23 órakor pedig a Műcsarnokban fogunk énekelni. További részletek itt találhatók. A Soharózának önálló koncertje is várható hamarosan, figyeljétek a soharoza.hu oldalt és a Facebookot.

SIKERES VAJÚDÁS

2012. december 12. szerda

Nagy dolgok történtek az ősszel. Vezérünk, Dóri sikeresen világra hozta a doktori disszertációját, majd kisvártatva az ifjú Mautner Miksát. Most már csak egy feladatunk maradt: felkészülni az elmúlt évek szakmai tapasztalatait összegző DLA doktori koncertre, ami valamikor 2013 első felében várható. Ha nagyon fellelkesedünk, még egy nyári kórusversenyre is benevezünk majd!

Addig is hallgassátok a Soharóza CD-t – akinek nincs meg, az most szóljon!

/Marj, a SR másodkarnagya/

TÚLÓRA – Lemezbemutató 2.0

2012. augusztus 1. szerda

A Rozik még mindig az Erőműben dolgoznak…

Fotó: Nagy Balázs

Aki májusban lemaradt, elfelejtette, elsunyulta, vagy nagyon szerette, annak most ismét lehetősége nyílik belehallgatni improvizációs eszközparkunkba, a lemezbemutatónak titulált Soharóza koncertbe, melyet a tavaly januárban felvett, idén tavasszal kiadott első lemezünk inspirált.

IDŐPONTOK: 2012. VII. 7. szombat és VII. 8. vasárnap este 9 óra (érkezés: este 8 és 8.30 között)

HELYSZÍN: még mindig a Kelenföldi Erőmű Varázslatos Vezénylőterme (MEGKÖZELÍTHETŐSÉG – katt ide!!!)

FIGYELEM! A MEGJELENÉS REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Regisztrálni kizárólag az alábbi email címen lehet: soharoza.lemezbemutato@gmail.com

BELÉPŐ: Felnőtteknek 1500 Ft / 6-12 év közöttieknek 1000 Ft / 6 év alatt a belépés ingyenes

A helyszínen árusított CD ára 1000-1500-2000 Ft attól függően mennyire tudsz minket támogatni.

A májusi koncertről ITT olvashatnak a nosztalgikus alkatúak kritikákat.